دسته‌بندی نشده

روش‌های تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

میدونی چطوری چرم طبیعی رو از صنعتی تشخیص بدی؟

خاص بودن و در عین حال شیک بودن محصولات چرمی باعث می‌شود که ما را به خودش جذب کند، اما گاهی اوقات ترس از اینکه نکند این محصول گران، تقلبی یا اصطلاحاً فیک باشد، از خرید آن امتناع می‌کنیم یا وسواس به خرج می‌دهیم چون نمی‌دانیم چگونه کیف چرم یا کفش چرم اصل را از چرم مصنوعی تشخیص دهیم.

خب، دیگه نیازی نیست نگران باشید، ما اینجا هستیم تا برای شما چند نکته را برای متمایز کردن آن‌ها از هم عنوان کنیم. به طور خلاصه، تشخیص تفاوت بین یک محصول چرم اصل و یک محصول چرم مصنوعی همیشه راحت نیست و برای مردم تشخیص این که آیا یک محصول چرم واقعی است یا خیر، مشکل است. برای شروع، اگر اجازه دهید چکیده‌وار توضیح دهیم که هر کدام به‌خودی خود چه ماده‌ای هستند.

سوال اول اینکه، چرم طبیعی چیه؟

چرم حاصل شده از پوست حیوانات اهلی و یا وحشی که طی پروسه ی پرهزینه و زمانبر دباغی ساخته می‌شود. چرم طبیعی اصل به دلیل کیفیت بالا و مزایایی که ارائه می دهد، همیشه دارای طرفداران بسیاری است.

مزایای چرم طبیعی چیست؟

چرم یک ماده طبیعی، جاذب، تعریق ناپذیر و منعطف است، به همین دلیل در تابستان و زمستان قابل استفاده است.

1- چرم تحریکات و تکثیر قارچ‌ها و باکتری‌ها را کاهش می‌دهد این یعنی اگر کفش‌ چرمی بپوشید، پاهایتان کمتر بو خواهد گرفت.

2- کفش‌های چرمی با حالات مختلف پا سازگاری و قالب‌گیری بهتری پیدا می‌کنند و این به این دلیل است که بافت چرم منعطف است.

3- چرم در برابر باران مقاوم است و می‌تواند تا حدودی ضد آب باشد.

4- در فصول سرد سال، محصولات چرمی مانند کاپشن، کلاه، دستکش و کفش‌های چرمی دمای بدن و پاهای شما را حفظ می‌کنند و اجازه نمی‌دهند گرمای بدن تحلیل برود.

5-کفش های چرمی قابل تعمیر هستند.

6-کفش های چرمی دوام و ماندگاری بیشتری دارند، تخمین زده می شود که حداقل 4 سال و اگر خوب نگهداری شوند حتی تا 10 سال هم طول عمر مفید دارند.

حالا نوبت صحبت راجع به چرم صنعتی است:

چرم صنعتی از نظر ظاهری خیلی به چرم طبیعی شباهت دارد یعنی سطح و بافت آن کاملاً شبیه به چرم طبیعی است و حتی قابلیت رنگ ‌شدن را هم دارند. چرم مصنوعی به دلیل قیمت ارزان، تنوع طرح و رنگ، اغلب به عنوان جایگزینی برای چرم واقعی استفاده می‌شود و برای به دست آوردن چرم مصنوعی نیازی به پرورش و کشتار حیوانات هم نیست.

(درصورتیکه نیاز به گوشت نباشد یعنی انسان ها گوشت مصرف نکنند !!!!)

 

چرم صنعتی خوبه یا بد؟!

برای تولید چرم صنعتی از مواد شیمیایی و پلاستیکی استفاده میشود که خود همین مواد به تنهایی بزرگترین معضلات زیست محیطی هستند، چون بعد استفاده از آن ها غیر قابل بازیافت در محیط هستند، در صورتی‌که چرم ماده ای طبیعی، تجزیه‌پذیر و دوستدار طبیعت است. اما اینکه در استفاده چگونه است باید بگوییم که بستگی دارد به نحوه استفاده از آن و آنچه از آن ساخته می‌شود. به عنوان مثال، یک کیف دستی برای استفاده روزمره ممکن است فقط 1 تا 2 سال دوام بیاورد، قبل از اینکه ترک‌خورده، فرسوده و به طورکلی غیرقابل استفاده به نظر برسد.

در حالی که یک کیف دستی چرم طبیعی ممکن است 10 تا 20 سال دوام بیاورد، و همین مثال را می‌توان برای کفش هم استفاده کرد چون وسیله‌ای است که با آن زمان های زیادی را می‌گذرانیم و فشار کل بدنمان روی پاهایمان است و اگر کفش مناسبی نداشته باشیم حتماً دچار مشکلاتی در پاها و کمرمان در طول زمان خواهیم شد و ما می‌توانیم با درست مراقبت کردن از آن چندین سال استفاده کنیم.

در این صورت، چرم‌های مصنوعی گزینه‌ی خیلی خوبی نیستند که برای مدت طولانی یا چندین دهه استفاده شوند. (البته به آن‌جا هم نخواهند رسید ) بنابراین به طور کلی، اثربخشی آن به شرایط و استفاده خاص بستگی دارد. همچنین، این ماده صنعتی به طورکلی از نظر قیمتی بسیار ارزان‌تر از چرم طبیعی است. بنابراین، بسته به نوع نیاز، هزینه کمتر و خواص مواد ممکن است آن را به یک انتخاب عالی تبدیل کند.

حالا می‌رسیم به تفاوت بین چرم طبیعی و اصل با چرم صنعتی :

برای جلوگیری از سردرگمی در آینده هنگام انتخاب نوع چرم، روش‌هایی را به شما نشان می دهیم که به شما در تشخیص درست و تمایز آن‌ها کمک می‌کند:

  • از جنبه قیمت : خب طبیعتاً در ابتدا بخاطر پروسه زمان‌بر و پرهزینه تولید خود چرم اصل (نمک‌سود کردن ، شستشو با مواد مخصوص و ضد عفونی نهایی آن)، گران‌تر و دلیل دیگر آن این است که تا قبل رسیدن به تولید محصول نهایی، فرآیندهای زیادی طی می‌شود.
  • بافت: چرم اصیل به این دلیل شناخته می‌شود که معمولاً سطحی صاف و نرم دارد، بر خلاف چرم مصنوعی که معمولاً سفت است، در ضمن اگر مقداری از آن را در دستتان مچاله کنید و بعد از رها کردن به حالت قبل برنگردد به این معنی است که چرم طبیعی نیست. چرم طبیعی با لمس می‌تواند گرما را منتقل کند درحالی که چرم مصنوعی احساس چیزی سرد و بی‌روح را به شما انتقال می‌دهد. علاوه‌بر این، چرم طبیعی قابلیت ارتجاعی بهتر و بیشتری نسبت به چرم مصنوعی دارد، زیرا اگر سطح چرم را با انگشت فشار دهیم متوجه چین و چروک‌های کوچکی می‌شویم که به طور طبیعی از بین می‌روند که در مورد چرم مصنوعی این اتفاق نمی‌افتد.
  • بو: بوی یک تکه لباس یا چرم مصنوعی شبیه به بوی پلاستیک است و مانند چرم طبیعی مشخص نیست که به گفته چندین نفر بوی طبیعی از خود متصاعد می کند که توضیح آن دشوار است اما مطمئناً می‌دانید در مورد چه چیزی صحبت می‌کنیم.
  • هنگام سوزاندن: اگرچه امتحان آن در فروشگاه غیرممکن است اما در هنگام سوزاندن الیاف پشتی لباس می‌توانید تشخیص دهید که محصول شما چه نوع چرمی است. به طور خلاصه، هنگام سوختن، چرم مصنوعی بوی پلاستیک سوخته می‌دهد در حالی که چرم طبیعی بوی موهای سوخته می‌دهد زیرا از موجودات زنده ساخته شده است.

ظاهر: چرم معمولی را می‌توان با دیدن بافت و منافذ چرم تشخیص داد که بسیار متفاوت از چرم مصنوعی است. در صورت امکان چرم را برگردانید و متوجه شوید که در پشت آن چرم جیر است. اگر پشت آن جیر وجود داشته باشد، مطمئناً چرم واقعی است. در برخی از محصولات چرم آستری توسط کارخانه داخل چرم دوخته می‌شود، به طور مثال اگر داخل کیف مثلاً چرم آستری داشته باشد نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

نتیجه گیری

برای افزایش مهارت‌های خود در تشخیص چرم مصنوعی در مقابل چرم واقعی، زمانی را صرف مقایسه چرم‌هایی کنید که می‌دانید تقلبی هستند و چرم‌هایی را که می‌دانید اصل هستند. با تمرین می‌توانید ببینید که آیا قطعه‌ای که می‌خرید واقعاً ارزش دارد یا خیر. در پایان، وقتی یاد بگیرید چرم واقعی و تقلبی را تشخیص دهید، از پول و دردسر زیادی برای مراقبت از چرم صرفه جویی خواهید کرد.

برای خرید کیف و کفش‌های چرم صد در صد طبیعی به فروشگاه ما، دکاموند شوز سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *